top of page
  • Writer's picturesunghanary

6 syytä lähteä vapaaehtoiseksi ulkomaille!


1. Opit itsestäsi. Millainen olen ja miksi? Miten ympäristö vaikuttaa minuun? Miten toimin ja ajattelen erilaisissa tilanteissa? Miten sopeudun muutoksiin? Kokemukset ja toiminta kaukana kotoa laittaa kohtaamaan asioita uudesta näkökulmasta!


Sanotaan, että "reissatessa tapaat ihmisiä, joita et koskaan odottanut tapaavasi ja pääset paikkoihin, joita et tiennyt edes olevan olemassa"; miten sinä reagoit tällaisiin kokemuksiin?2. Saat työkokemusta ja sellaisia taitoja työelämään, jotka edesauttavat varmasti työssä kuin työssä. Globaalissa maailmassa kyky ymmärtää toisten lähtökohtia on rikkautta!


Olimme sitten työuramme alkumetreillä tai alamme ammattilaisia saamme enemmän irti työstämme tai elämästä yleensä, kun opimme tekemään asioita toisella tavalla, toisesta vinkkelistä, tai jo vain sillä, että heittäydymme toisen kulttuurin elämän sykliin. Ja kyllähän kansainvälinen työkokemus näyttää hyvältä ansioluettelossa ja erotut eduksesi varmasti muista hakijoista.3. Verkostoidut. Tulet tutustumaan uusiin ihmisiin jotka todennäköisesti jakavat kanssasi samansuuntaista arvomaailmaa tai maailmankatsomusta. Usein vapaaehtoistyöstä tulee elämäntapa ja sen kautta syntyy usein hyviä ja pitkäaikaisia ystävyyssuhteita.4. Avarrat maailmankatsomustasi ja rikot ennakkoluulojasi! Sinä muutut, ja ymmärrät ympäröivää maailmaa paljon selkeämmin. Kaukaa näkee paremmin myös lähelle.


Mieti, että sinun kokemusten ja tarinoiden pohjalta joku muu voi myös löytää tien täysin uudenlaisten asioiden parin!5. Vaikutat. Olet askel askeleelta mukana rakentamassa hiukan parempaa maailmaa! Sinun teoillasi on merkitystä! Se on palkitsevaa ja lisää niin omaa kuin muidenkin hyvinvointia!


Vapaaehtoisuuden tulee tietenkin perustua myös siihen, että sinä saat olla mukana sellaisella panoksella kuin sinusta hyvältä tuntuu, ja että saat tuoda omaa osaamistasi esiin ja hyödyksi, ja kehittyä siinä!6. Osallisuus. Jokainen meistä haluaa kuulua johonkin, olla osa jotakin - se on ihmisen perustarve. Vapaaehtoisena liityt osaksi aivan uutta verkostoa joka laajenee jatkuvasti! Voit turvallisesti kurkistaa uuteen maailmaan!Vapaaehtoistyötä on monenlaista ja sen tekijöille se merkitsee erilaisia asioita!

Mikä on sinulle tärkeää vapaaehtoistyössä? Mitä vapaaehtoistyö on sinulle antanut?Maria


0 comments
bottom of page