top of page
  • Writer's picturesunghanary

Inside Accra - Kaupunkielämän 22 helmeä by Eeva!

Mitä tänään tekisi? Ystävämme Eeva asuu Accran sydämessä ja tietää, mitä kaupungissa tapahtuu! Seuraavaksi siis luvassa haastatteluni pohjalta hänen suosikkejaan ravintoloista hammaslääkäreihin ja markkinoista festareihin.

Tämä haastis on ollut sikäli tosi mielenkiintoinen myös minulle, koska Accran säihkyvämpi ja modernimpi puoli on jäänyt näiden vuosein aikana lähes kokonaan kokematta.

So, here we go:

Markkinat

1. Goethe-Institutilla, joka sijaitsee Cantonments:n alueella BFS-viisumikeskuksen vieressä, järjestetään kerran kuukaudessa lauantai-markkinat, joilla niin paikalliset kuin expatitkin myyvät koruja, vaatteita, taidetta, kosmetiikka, leipomuksia, makkaroita, kirjoja ja ties mitä! Hinnat ovat hiukan paikallismarkkinoiden hintoja korkeammat, mutta myös tuotetarjonta on erilaista kuin muualla.

Ravintolat

2. Osussa sijaitsevassa Bukassa tarjoillaan ghanalaisia ja nigerialaisia makuja astetta hienommin. Istumapaikkoja on niin sisällä kuin ulkonakin. Bukan ruoka-annokset kustantaa n. 40-50Ghc. Nam.

3. Zion Thai tarjoilee thaimaalaista ruokaa Osussa. Tunnelmallinen ja kodikas paikka, joka houkuttelee ohikulkijat sisään! Kokeile ananasriisiä vihreällä currylla. Annokset maksaa keskimäärin 40Ghc.

4. & 5. Urban Grill on Airport Cityssä, modernin Stanbic Heights -rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitseva fiinimpi ravintola ulkoterassilla ja baarilla. Tässä metallinhohtoisessa ja tyylikkäässä paikassa viinilasit on katettu pöytiin killotettujen aterimien viereen, ja ruoka-annokset ovat selvästi tyyriimpiä kuin perusrafloissa; hintahaarukka 70-200Ghc. Urban Grill:ssa syödään, kun halutaan hiukka luksusta elämään. Alakerrasta löytyy rennompi ravintola, Coco Lounge, jonka menu pitää sisällään hamppareita, pizzaa ym. kansainvälistä fastfoodia, lounasta ja aamupalaakin. Täällä hinnat pyörivät 30 ja 70 Ghc välillä.

6. Japanilaisesta Santokusta saa tuoretta, ihanaa ruokaa tyylillä. Paikan laatu ei kuulemma petä! Kun tekee siis mieli sushia, suuntaa Accra Mallin läheiseen Villaggioon nautiskelemaan.

Klubit & Baarit

7. Carbon on Urban Grill:n yläkerrassa sijaitseva klubi, joka on erikoistunut erilaisiin cocktaileihin. Täällä pidetään torstaisin kivoja Open Mic -iltoja!

8. Labonen Twist:ssa tarjoillaan hienoja, kalliita drinksuja. Paikka on parhaimmillaan perjantaisin keskiyöstä eteenpäin.

9. Skybar on hieno kattoterassibaari, josta näkee kauas Accran ylle. Täältä saat hyvät drinksut ja ruokaakin, mutta tämän paikan juttu piilee maisemissa. Sijainti: Villaggio

Ja missäs parhaat etkot sitten vietetään?

10. Republic on Osussa sykkivä katubaari, joka on tunnettu ihanista sobolo-drinkeistään! Republicissa esiintyy keskiviikkoisin livebandit (20Ghc) ja viikonloppuisin menosta huolehtii DJt (20Ghc). Tiistaisin baarissa lauletaan karaokea, ja sen kyllä kuulee jo pitkän matkan päähän. Republicin löytääkin yleisesti Osusta ääntä seuraamalla!

11. Jamestownin Osikanissa vietetään rennot illanistujaiset meren kohinan äärellä.

Rannat

12, 13. & 14. Till's, Blue Diamond ja White Sands ovat Accrasta noin tunnin ajomatkan päässä olevia hienoja rantalomakeskuksia, joihin voi lähteä viettämään lomapäivää tai viikonloppua. Kahdessa viimeisessä on uima-altaat, ja White Sands:iin pääsee sisään vain jäsenyydellä lukuunottamatta launataita, jolloin paikka on avoin kaikille.

Vaatekaupat

15. Palace Shopping Center:ssa Spintexin alueella sijaitsee Eevan suosikkivaatekauppa Accrassa; Springfield. Tästä portugalilaisesta liikkeestä löytyy rentoja kuteita niin miehille kuin naisillekin Suomen ketjuvaatekauppojen hinnoin.

Lääkärit

16. Akai House Clinic on laadukas, mutta arvokkaampi pieni klinikka Cantonments -alueella. Hyvää ja nopeaa palvelua!

17. Airport Hills:n alueella sijaitseva Lister Hospital on siisti ja tasokas sairaala viimeisimmillä laitteilla ja hoitovälineillä.

18. Jos sattuu oikein paha onnettomuus ja pitää päästä äkkiä hoitoon, leikkaukseen ym. kannattaa suunnata suoraan Korle Bu:n sairaalaan.

Hammaslääkärit

19. Platinum on siisti ja uusi hammaslääkärikeskus osaavalla henkilökunnalla. Hinnat ovat suomalaisten yksityisten hammaslääkäripalvelujen luokkaa. Paikka löytyy Airport Hills -alueelta.

20. Mikäli haluat hoitaa hammaskalustoasi huipputason lekurin toimesta, kannattaa ottaa yhteys Beaver Cliniciin, nigerialaisen Dr. Denniksen vastaanotolle. Hän on erittäin ammattitaitoinen, joskin kalliimpi kuin perusklinikat. Beaver Clinic sijaitsee Airport City:n alueella, Marina Mall:n lähistöllä.

Festarit

21. Chale Wote katutaidefestarit Jamestownissa tarjoaa värikkään elämyksen valtavalla ihmispaljoudellaan, skeittiradoillaan, graffiteilla, katubaareilla ja paikallisten artistien keikoilla. Alueella myydään pienissä kojuissa erilaisia käsitöitä, taidetta, vaatteita yms. Nämä joka elokuiset festarit ovat kaikille avoimet ja maksuttomat. Elämys, joka kannattaa kokea, jos ei ole taipumusta ihmispaljoudessa panikointiin!

Ruokakaupat

22. "37" -alueelta, Golden Tulip -hotellia vastapäätä löytyy englantilainen marketti MaxMart. Täältä saa kaikkea tuoreista leipomuksista, laajoihin liha-, juusto- ja maitotuotevalikoimiin. Ketjulla on omat englantilaiset brändit. Kaupassa on huomioitu hyvin myös erityisruokavaliot. Kalakauppakin löytyy! Hintatasoltaan marketti vastaa Osun Koalan hintoja... ehkä hiukkasen kalliimpi kuin Shoprite-ketjun hinnat.

--

Kuten huomaat, Accra on vahvojen kontrastien kaupunki. Suuri osa vähävaraisemmista ei ole ikinä edes kuvitellut astuvansa tämän listan paikkoihin, samalla kun toisille kauppakeskukset ja kattobaarit ovat taas arkipäivää. Minusta on hienoa nähdä, kokea ja ymmärtää molempia puolia. Kiitos Eevalle vinkeistä, sekä viini- ja iltatee-istujaisista Urban Grill:llä sinä sateisena iltana, kun sähkö oli aivan kortilla, cocktailit kitkeriä ja silti Accran syke sai kaikki hymyilemään!

Terkkusin,

Hanna

PS Kerro meille omia kokemuksiasi listan paikoista? Onko sulla muita vinkkejä meille ja muille lukijoille?


*Blogipostaus on kirjoitettu alunperin v. 2018, joten kohteiden sijainnit ja aukioloajat ovat saattaneet muuttua.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page