top of page
  • Writer's picturesunghanary

Kehon ja mielen tasapainoa reggaejoogasta!

Toisin kuin moni ehkä ajattelisi, jooga ei ole enää mitenkään uusi asia ainakaan urbaanissa Ghanassa, mutta edelleen aihe herättää monissa paikallisissa kysymyksiä:


"Miksi nuo palvovat muita jumalia?"JOOGATUNNILLE GHANASSA?


Moni ghanalainen pitää joogaa pahana, koska kristillisessä maassa se ei sovi ajattelutapoihin. Joogaa ei nähdä urheiluna vaan siihen liitetään pää-asiassa itämaisten uskontojen opit ja aatteet, jopa rastafarismi. Toisaalta suurella osalla Ghanan väestöstä ei valitettavasti ole aikaa tai varaa ryhtyä ylipäätään harrastamaan mitään. Ohjattuun joogaan osallistuvatkin pääasiassa maassa oleilevat ulkomaalaiset sekä paikalliset nuoret aikuiset, jotka asuvat kaupunkimiljöössä. Joskus harvoin kuulee ihmisten myös joogaavan itse kotona tai esimerkiksi Ghanan kauniilla rannoilla.Ghanan isoissa kasvukeskuksissa ja pääkaupungissa Accrassa on useita ohjatun joogan mahdollisuuksia. Monissa paikoissa opettajina toimivat paikalliset jooga-ohjaajiksi koulutetut ammattilaiset.UUDENLAISTA JOOGAA GHANAN INNOITTAMANA


Ghanan ystävämme, joogaopettaja Minna Kuusisto, MK Tasapainosta ohjaa Sun Ghanan reggaejoogaa. Minna on itse joogannut paljon reissuillaan Ghanassa ja hänestä tuntui luontevalta liittää hathajoogan taustalle paljon Ghanassa soitettu, lempeä ja letkeä reggae-musiikki.


”Tää oli ihan huippua, jotenkin letkeä reggae musiikki maadoitti minut paremmin ihanan pehmeän hathajoogan lumoihin, pääsin ihan uusille leveleille!”


Hathajooga on yksi joogan lajeista, jossa pyritään saamaan keho hyvään hallintaan. Se parantaa tasapainoa, liikkuvuutta ja vahvistaa kehoa. Hathajooga myös lievittää stressiä ja parantaa unenlaatua. Minnan rauhallisuus ja valtava tietotaito tekee reggaejoogasta kaikille sopivaa ja mukaan on helppo tulla. Minna aloittaa usein joogatunnin kertoen, että hathajooga on helposti lähestyttävä, lempeä ja rauhallinen laji, jossa oman mielen ja kehon kuuntelu ja kunnioitus on tärkeää.


”Luulin, et musiikki häiritsee, mutta itseasiassa se pitikin ajatuksen paremmin tekemisessä ja mielen meditatiivisessa tilassa.”Ja vielä kivoja uutisia! MK Tasapainon ja Sun Ghanan reggaejooga saa jatkumoa tässä kuussa!


Lisätietoja aiheesta saat: https://www.facebook.com/mktasapaino tai minna@mktasapaino.com. Tulevista reggaejooga tapahtumista ilmoitetaan myös kotisivuillamme www.sunghana.org sekä fb-sivuillamme.


Iloa ja aurinkoa kevääseen!

Namaste!

0 comments
bottom of page