top of page
  • Writer's picturesunghanary

Syksyn 2018 ja kevään 2019 vapaaehtois- ja työharjoittelujaksojen haut ovat alkaneet!

Updated: Sep 3, 2018


Miltä kuulostaisi pari kuukautta Afrikan auringon alla kesken Suomen pimeimmän ja kylmimmän kauden? Entä värikkäät päivät ghanalaisten alakoululaisten kanssa oppien ja puuhastellen? Millaista olisi kouluterveydenhuollon käynnistäminen Ghanassa?


ghana koulu
Matikkaa voi opiskella monin tavoin!

Sun Ghana yhdistyksemme organisoi ja vetää tämän vuoden syyskuusta alkaen erilaisia kehityshankkeita Ghanassa. Haemme kohteisiin innokkaita vapaaehtoisia ja työharjoittelijoita toteuttamaan projekteja kanssamme. Tälle vuodelle on vielä kaikkein spontaaneimmille tyypeille auki paikkoja, ja ensi alkuvuoden lähtijöidenkin mukaan mahtuu vielä muutama seikkailija!


Kohteet seuloneena, tutkineena ja haastatelleena voin luvata, että meillä on aivan mahtava toimintakausi edessä. Yksityinen peruskoulukohteemme Takoradissa, Ghanan läntisellä ranikkolla on vielä nuori, mutta todella järkevin ja oikeudenmukaisin arvoin eteenpäin kovaa puskeva tapaus. Koulun omistajat rakentavat jatkuvasti lisää luokkahuoneita kasvavalle oppilaskatraalle, ja alaluokat siirtyvät alkavalla lukukaudella uuteen, integroitujen oppiaineiden opetusohjelmaan. On jännittävää nähdä, miten opettajat ja oppilaat ottavat kopin uudesta systeemistä. Mielestäni yhdistyksellämme on tässä kohtaa hieno mahdollisuus rikastuttaa niin opettamista kuin oppimistakin suomalaisen koulumaailman parhailla paloilla, esimerkiksi interaktiivisella ja havainnoivalla oppimisella. Koulun tilat ja puitteet mahdollistavat monipuoliset aktiviteetit ja niitä tulemmekin varmasti hyödyntämään runsaasti yhdistyksen projekteissa.


"Woohoo! I scored!"Täyttä elämää Ghanan kaduilla.

Alkava kouluterveydenhuoltoprokkis puolestaan on mielenkiintoinen siksi, että meillä on suhteellisen vapaat kädet luoda kestävä ja paikallisiin tarpeisiin vastaava peruspalvelu, joka on vielä melko harvinainen ghanalaisissa kouluissa. Suomesta on varmasti paljon tieto-taitoa tuomisena, mutta toisaalta paikallisen terveydenhuoltoalan, kasvatuksen ja kulttuurin erot Suomeen verrattuna tuovat omat haasteensa. Yhdistyksen toiminnan yhtenä päätarkoituksenahan on juuri osaamisen ja tiedon vaihto Suomen ja Ghanan välillä ja tässä hankeessa ollaan nimenomaan kyseisten asioiden äärellä. Kohdekoululla on jo puitteetkin toimintaa varten hyvällä mallilla, joten nyt vain osaavat ihmiset tekemään ja toteuttamaan.


Mikäli projektimme Ghanassa kiinnostaa, kurkkaa vapaaehtoiskohteemme täällä, ja työharjoittelukohteemme täällä. Ilmoittaumiset tämän syksyn työharjoitteluihin tehdään jo 30.9. mennessä, vapaaehtoistöihin puolestaan on jatkuva haku käynnissä.


Lämpimiä terveisiä sadekauden vehreyttämästä Ghanasta!

Hanna

0 comments

Comentarios


bottom of page