top of page

KANSAINVÄLISEEN TYÖHARJOITTELUUN GHANAAN!

Hakeminen

Hakuprosessiin kannattaa varata aikaa vähintään pari kuukautta. Hakeminen työharjoitteluun tapahtuu sähköisen hakulomakkeen kautta tai voit olla yhteydessä sähköpostitse. Käsittelemme hakemuksen noin 7 työpäivän sisällä sen saapumisesta ja sovimme hakijan kanssa haastatteluajan.

 

Haastattelu: Haastattelemme kaikki hakijat. Usein ensimmäinen haastattelu tapahtuu puhelimitse, mutta mahdollisuuksien mukaan se voidaan järjestää tapaamisena.

Hakukriteerit

Kohteidemme yleisiä hakukriteereitä mm. täysi-ikäisyys, riittävä kielitaito ja alaikäisten kanssa työskenteleviltä pyydämme saada nähtäväksi rikosrekisteriotteen. Jokaisen lähtijän kanssa käydään henkilökohtaisesti säännöt ja ohjeistukset läpi sopimuksen tekohetkellä. Työharjoittelu suunnitellaan opintotavoitteiden mukaisesti.

työharjoittelu ghana

Ennakkovalmennus

Meillä Sun Ghanassa asiat tehdään suurella sydämellä ja laatu on meille tärkeää. Yhteistyökumppaneiden kanssa tarjoamme Ghanaan työharjoitteluun tai vapaaehtoistyöhön lähtevälle ennakkovalmennuksen, joka tarjoaa kattavan katsauksen muun muassa kyseiseen työhön, kulttuuriin sekä tuen matkavalmisteluista aina takaisin tuloon asti. Ennakkovalmennus kuuluu kaikille ja osallistuminen Ghanan kohteisiimme edellyttää valmennukseen osallistumisen. Valmennuksessa käymme läpi yksilöllisesti jakson tavoitteita. Ennakkovalmennuksia järjestetään pari kertaa vuoden aikana ja on kestoltaan yhden päivän mittainen. Valmennuksessa on mahdollisuus verkostoitua muiden Ghanaan lähtevien kanssa tai siellä jo olleiden kanssa.

Työharjoittelujaksojen hakuajat ja kesto

Työharjoittelun vähimmäiskesto on kolme kuukautta. Työharjoittelujaksoihin on jatkuva haku päällä.

Ohjaus harjoittelun aikana

Kohdemaan ohjaajat ovat saaneet Sun Ghana ry:n koulutuksen työharjoittelijan ohjaukseen. Jokaiselle opiskelijalle on sovittu jaksolle omaohjaaja sekä muun henkilökunnan tuki. Suoritetusta harjoittelusta saa virallisen työtodistuksen.

Majoitus ja matkat vapaaehtoiskohteeseen

Pääsääntöisesti majoitus on järjestetty harjoittelukohteiden yhteyteen, mutta myös erillinen, kohteen läheisyydessä oleva majoituspaikka on mahdollinen, jolloin edestakaiset kuljetukset kohteeseen järjestetään kohteen tai yhdistyksen toimesta (tällöin kuitenkin mahdolliset matkakulut ovat harjoittelijan tai vapaaehtoisen vastuulla). Majoitukseen sisältyy oma tai jaettu makuuhuone, oma tai jaettu suihku ja wc juoksevalla vedellä, sähköt, sekä ruoanlaittomahdollisuus. Majoituskohteet ovat siistejä, tilavia ja turvallisia, ja sisältävät mm. tv:n ja jääkaapin. Kohteesta riippuen myös lounas saattaa sisältyä hintaan. Yhdistyksen paikalliset tukihenkilöt tarjoavat apua paikallisen prepaid-liittymän hankkimisessa; 4G-internetyhteydet toimivat prepaid-liittymillä kohteissamme.

 

Yhdistys organisoi edestakaiset kuljetukset  Accrasta, Kotokan lentokentältä  Takoradissa sijaitseviin majoituskohteisiin, Saapumisen jälkeinen ja lähtöä edeltävä yö majoitutaan pääkaupungissa sijaitsevassa hostellissa. Takoradiin saapuessa yhdistyksen tukihenkilöt järjestävät tervetuloillallisen, jossa käydän läpi työharjoittelujakson alkaamiseen littyvää käytännön asiaa. 

Hinnasto

Tutustu työharjoittelujaksojen hintoihin täällä.

Vakuutukset, viisumit ja lennot

Kansainväliseen tyäharjoitteluun lähtevän tulee hankkia riittävän kattava matkavakuutus koko maassaolon ajaksi. Hakija itse huolehtii viisumin hankinnasta, mutta saa apua yhdistykseltä viisumin anomiseen. Sun Ghana suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä. Virallinen keltakuumepassi vaaditaan Ghanaan matkustavilta ja viranomaiset tarkistavat sen maahan saapuessa.  Tutustu muihin tarvittaviin rokotuksiin hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Tuki Suomessa ja Ghanassa

Harjoitteluun lähtevä saa ammattitaitoisten ohjaajien jatkuvan tuen niin kotimaassa kuin kohdemaassa. Ghanassa on saatavilla suomalaisen kontaktihenkilön tuki. Jakson aikana saat tukea esim. mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja voit jakaa kokemuksia kokemusasiantuntijoiden kanssa. Kohdemaan ohjaajat ovat saaneet Sun Ghana ry:n koulutuksen työharjoittelijan ohjaukseen. Jokaiselle opiskelijalle on sovittu jaksolle omaohjaaja sekä muun henkilökunnan tuki. Suoritetusta harjoittelusta saa virallisen työtodistuksen.

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

bottom of page