VAPAAEHTOISEKSI GHANAAN!

Hakeminen

Tapahtuu sähköisen hakulomakkeen kautta. Käsittelemme hakemuksen noin seitsemän työpäivän sisällä sen saapumisesta ja sovimme hakijan kanssa haastatteluajan.

 

Haastattelu: Usein ensimmäinen haastattelu tapahtuu puhelimitse, mutta mahdollisuuksien mukaan se voidaan järjestää tapaamisena. Haastattelu toimii alkukartoituksena vapaaehtoistyönjaksolle. Hakemuksen liitteeksi voit laittaa itsestäsi esittelyn englanniksi, millä voi olla ratkaiseva vaikutus jos projektia hakee useampi henkilö.

Hakukriteerit

Kohteidemme yleisiä hakukriteereitä ovat mm. täysi-ikäisyys, riittävä kielitaito ja alaikäisten kanssa työskenteleviltä pyydämme saada nähtäväksi rikosrekisteriotteen. Koska toimintamme on osittain projektiluonteista, voivat hakukriteerit olla sidonnaisia niihin.  Jokaisen lähtijän kanssa käydään henkilökohtaisesti säännöt ja ohjeistukset läpi sopimuksen teko hetkellä. Aikaisempaa kokemusta ei välttämättä tarvita kaikissa kohteissamme ja voimme räätälöidä kokonaisuutta hakijan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.  Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy lisää. Haluamme kuulla sun Ghanan -matkan toiveita ja ajatuksia!

Ennakkovalmennus

Meillä Sun Ghanassa asiat tehdään suurella sydämellä ja laadukas työ on meille tärkeää. Yhteistyökumppaneiden kanssa tarjoamme Ghanaan työharjoitteluun tai vapaaehtois-työhön lähtevälle ennakkovalmennuksen, joka tarjoaa kattavan katsauksen muun muassa kyseiseen työhön, kulttuuriin ja tuen matkavalmisteluihin aina valmisteluista takaisin tuloon asti. Ennakkovalmennus kuuluu kaikille ja osallistuminen Ghanan kohteisiimme edellyttää valmennukseen osallistumisen. 

Ennakkovalmennuspäiviä järjestetään kaksi kertaa vuodessa; syksyllä ja keväällä. Valmennuksessa on mahdollisuus verkostoitua muiden Ghanaan lähtevien tai siellä jo olleiden kanssa.

vapaaehtoistyö ghana

Vapaaehtoisjaksojen hakuajat ja kesto

Vapaaehtoisjakso on hakijan toiveesta riippuen kestoltaan 1-12 kuukautta. Osaan kohteista vähimmäisaika saattaa kuitenkin olla myös 3 kuukautta laajempien projektikokonaisuuksien loppuun viemiseksi. Haku vapaaehtoiskohteisiin on käynnissä jatkuvasti.

Majoitus ja matkat vapaaehtoiskohteeseen

Pääsääntöisesti majoitus on järjestetty vapaaehtoiskohteiden yhteyteen, mutta myös erillinen, kohteen läheisyydessä oleva majoituspaikka on mahdollinen, jolloin edestakaiset kuljetukset kohteeseen järjestetään kohteen tai yhdistyksen toimesta (tällöin kuitenkin mahdolliset matkakulut ovat harjoittelijan tai vapaaehtoisen vastuulla). Majoitukseen sisältyy oma tai jaettu makuuhuone, oma tai jaettu suihku ja wc juoksevalla vedellä, sähköt, sekä ruoanlaittomahdollisuus. Majoituskohteet ovat siistejä, tilavia ja turvallisia, ja sisältävät mm. tv:n ja jääkaapin. Kohteesta riippuen myös lounas saattaa sisältyä hintaan. Yhdistyksen paikalliset tukihenkilöt tarjoavat apua paikallisen prepaid-liittymän hankkimisessa; 4G-internetyhteydet toimivat prepaid-liittymillä kohteissamme.

 

Yhdistys organisoi edestakaiset kuljetukset  Accrasta, Kotokan lentokentältä  Takoradissa sijaitseviin majoituskohteisiin, Saapumisen jälkeinen ja lähtöä edeltävä yö majoitutaan pääkaupungissa sijaitsevassa hostellissa. Takoradiin saapuessa yhdistyksen tukihenkilöt järjestävät tervetuloillallisen, jossa käydän läpi vapaaehtoisjakson alkaamiseen littyvää käytännön asiaa. 

Hinnasto

Tutustu vapaaehtoisjaksojen hintoihin täällä.

Vakuutukset, viisumit ja lennot

Kansainväliseen vapaaehtoistyöhön lähtevän tulee hankkia riittävän kattava matkavakuutus koko maassaolon ajaksi. Hakija itse huolehtii viisumin hankinnasta, mutta saa apua yhdistykseltä viisumin anomiseen. Sun Ghana suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä. Virallinen keltakuumepassi vaaditaan Ghanaan matkustavilta ja viranomaiset tarkistavat sen maahan saapuessa.  Tutustu muihin tarvittaviin rokotuksiin hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Tuki Suomessa ja Ghanassa

Harjoitteluun lähtevä saa ammattitaitoisten ohjaajien jatkuvan tuen niin kotimaassa kuin kohdemaassa. Ghanassa on saatavilla suomalaisen kontaktihenkilön tuki. Jakson aikana saat tukea esim. mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja voit jakaa kokemuksia kokemusasiantuntijoiden (muiden Ghanassa olleiden) kanssa.

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

sun ghana suomi

Tule mukaan tekemään!

Lahjoita

Yhdistykselle suunnatut lahjoitukset ohjataan suoraan tukemaan kohdeprojektejamme Ghanassa. Myös erilaiset tarvikelahjoitukset opetuskäyttöön kuten tietokoneet, pelit ja liikunta-välineet ovat erittäin tervetulleita. Ota meihin yhteyttä!

VAPAAEHTOISUUS

SUOMESSA

Tule mukaan järjestämään ja ideoimaan Sun Ghana ry:n Suomen tapahtumia, osallistu käsityöklubiin, tai vinkkaa kaverille yhdistyksen jäsenyydestä tai vapaaehtois- ja työharjoittelumahdollisuuksista! Ota meihin yhteyttä!