top of page

VAPAAEHTOISEKSI TAI TYÖHARJOITTELUUN GHANAAN!

Hakeminen

Vapaaehtoistyö- ja työharjoittelukohteiden hakuajat vuonna 2023:

kevätkausi: haku avoinna 31.12.2022 saakka

kesäkausi: haku avoinna 31.3.2023 saakka

syyskausi:  haku avoinna 31.7.2023 saakka

Käsittelemme hakemuksen  seitsemän työpäivän sisällä  saapumispäivästä ja sovimme hakijan kanssa haastatteluaja

Haastattelu toimii alkukartoituksena vapaaehtoistyöjaksolle. 

Hakukriteerit

Kohteidemme yleisiä hakukriteereitä ovat mm. täysi-ikäisyys sekä riittävä kielitaito. Kohteesta riippuen myös muut hakukriteerit ovat mahdollisia. Jokaisen vapaaehtoiseksi tai työharjoitteluun lähtevän kanssa käydään henkilökohtaisesti säännöt ja ohjeistukset läpi ennakkovalmennuksessa. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita kaikissa kohteissamme ja voimme räätälöidä kokonaisuutta hakijan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.  Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy lisää.

Ennakkovalmennus

Edellytämme kaikilta kauttamme Ghanaan lähteviltä ennakkovalmennukseen osallistumista.

 

Ennakkovalmennus tarjoaa riittävän tiedon ja tuen niin matkavalmisteluihin, vapaaehtoistyö- tai työharjoittelujaksoon, kuin matkalta paluuseenkin.

vapaaehtoistyö ghana

Majoitus ja matkat vapaaehtoiskohteeseen

Pääsääntöisesti majoitus on järjestetty vapaaehtois- ja työharjoittelukohteiden yhteyteen, mutta myös erillinen, kohteen läheisyydessä oleva majoituspaikka on mahdollinen, jolloin edestakaiset kuljetukset kohteeseen järjestetään kohteen tai yhdistyksen toimesta (tällöin kuitenkin mahdolliset matkakulut ovat harjoittelijan tai vapaaehtoisen vastuulla). Majoitukseen sisältyy oma tai jaettu makuuhuone, oma tai jaettu suihku ja wc juoksevalla vedellä, sähköt, sekä ruoanlaittomahdollisuus. Majoituskohteet ovat siistejä, tilavia ja turvallisia, ja sisältävät jääkaapin. Kohteesta riippuen lounas voi olla maksuton. 

 

Yhdistys organisoi edestakaiset kuljetukset  Accrasta, Kotokan lentokentältä kohteisiin, Saapumisen jälkeinen ja lähtöä edeltävä yö majoitutaan pääkaupungissa sijaitsevassa hostellissa. 

Vakuutukset, viisumit ja lennot

Kansainväliseen vapaaehtoistyöhön tai työharjoitteluun lähtevän tulee hankkia riittävän kattava matkavakuutus koko maassaolon ajaksi. Hakija itse huolehtii viisumin hankinnasta, mutta saa apua yhdistykseltä viisumin anomiseen. Sun Ghana suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä. Virallinen keltakuumepassi vaaditaan Ghanaan matkustavilta ja viranomaiset tarkistavat sen maahan saapuessa.  Tutustu muihin tarvittaviin rokotuksiin hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Tuki Suomessa ja Ghanassa

Vapaaehtoiseksi tai harjoitteluun lähtevä saa ammattitaitoisten ohjaajien jatkuvan tuen niin kotimaassa kuin kohdemaassa.

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

bottom of page